Talvirenkaat

Etsi tuote

Etsi tuote, joka vastaa näistä hakuehdoista. Klikkaamalla plussaa voit valita useita hakuehtoja

 + Lisää hakuehto
Hinta:

'); ?>

Talvirenkaat on joko nasta- tai kitkarenkaat

Talvirenkaita on kahdenlaisia: nastarenkaat tai kitkarenkaat. Keskustelu renkaiden paremmuudesta on runsasta, mutta enemmän valinnassa vaikuttaa oma mieltymys ja ajotapa.

Kauttamme saat kitkarenkaat ja nastarenkaat edullisesti kotiovellesi toimitettuna. Kun hankit renkaat ajoissa verkkokaupastamme, sinun ei tarvitse odotella toimitusta rengaskaupassa.

Laki sanoo, että talvirenkaita on käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin.

Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Käytännössä nastarenkaita voi alkaa käyttämään heti, kun ilman lämpötila laskee pakkasen puolelle ja on mahdollista, että tienpinnat jäätyvät. Etelä-Suomessa tämä ajankohta on yleensä syys-/lokakuun taitteessa. Nykyiset nastat kestävät hyvin ajoa myös paljailla asfalttipinnoilla.

Kitkarenkaita käyttävillä vaihtoaika on paljon joustavampi, koska laki ei kiellä kitkojen käyttöä kesälläkään. Käytännössä Pohjoismaisia, pehmeäseoksisia kitkarenkaita voi alkaa käyttämään heti, kun tielämpötilat ovat laskeneet pysyvästi alle 15 asteeseen. Silloin renkaan pinnan lämpö ei pääse nousemaan liian korkeaksi pitkäkestoisessa moottoritieajossakaan. Kitkarenkaita käyttävä autoilija voikin vaihtaa talvirenkaat autoonsa yleensä jo syykuun puolivälissä ja ajella niillä huoletta vappuun asti. Ja välttyä ruuhkilta.

» Lue miten valitset sopivat renkaat autoon

» Tutustu kaupan talvirengasvalikoimaan